Lief

vrijdag 3 juni 2011

Kuurdag met een onverwacht vrolijk staartje

Vandaag stond weer in het teken van het ziekenhuis, de zoveelste kuur voor Fenne. Na deze nog 7 te gaan, als de longfoto's volgende week geen ellende opleveren. Dit weekend voor ons dus geen ruimte om naar Zeeland te gaan, maar met het stralende weer is ook heerlijk vertoeven in ons eigen huis. Bovendien zijn we allemaal best moe, dus rustig aan doen is het credo. Dat is vandaag maar deels gelukt. Om kwart over negen 's ochtends stonden Esther, Puck en Charlotte al op de stoep. Puck wilde heel graag weer eens naar ons toe (nou ja, naar Fenne en Juliet) en dat was een heel goed idee. Want Juliet en Fenne konden heerlijk spelen met hun nichtjes en er was zelfs nog tijd om naar de speeltuin te gaan voordat Jan Willem en Fenne weg moesten. Goede afleiding, voor haar en voor ons!
We hadden afgesproken met Fenne dat zij met papa zou gaan. We krijgen de laatste tijd steeds meer de indruk dat Juliet er last van begint te krijgen dat Fenne alsmaar bij mij is, met mij dingen wil doen. Gelukkig ging dat goed, geen protesten, maar later in het ziekenhuis vroeg Fenne wel een paar keer nadrukkelijk naar mij. Dus eenmaal weer terug thuis, ben ik dichtbij haar gebleven. Juliet en ik hebben niets bijzonders ondernomen, lekker buiten in de tuin gespeeld.

Jan Willem en Fenne hadden een vrij voorspoedige sessie. Toch wel weer wachten op de medicijnen, we waren er al bang voor. Dit leek ons een typische dag voor zondagsdienst in de ziekenhuis apotheek. Maar nadat de medicijnen er waren, liet onze kanjer zich weer makkelijk aanprikken. Omdat ze naast de vincristine ook dactino kreeg, moest ze wel twee uur aan het infuus voor additioneel vocht. De rest van het vocht moeten wij haar laten drinken of toedienen via de sonde. Dat laatste lukt niet meer, want bij de eerste spuugsessie ging de sonde mee uit. Fenne zat op mijn schoot, maar ik was toch te laat om de sonde tegen te houden. Fenne heeft 's middags al een aantal keer gespuugd, voelde zich lamlendig, maar kende ook oplevingen. Tijdens zo'n opleving hebben we besloten om toch gebruik te maken van de uitnodiging voor de 'dreamnight at the zoo' in Artis. Een speciale avond openstelling voor zieke en gehandicapte kinderen. Een heel spektakel, want veel kinderen kwamen met ambulances en brandweerwagens. Begeleid door politieagenten op motor en met de sirenes aan. Ze mochten zelfs door rood rijden. Bij Artis was het een hele optocht. Indrukwekkend. Zoveel vrijwilligers die zich hier voor inzetten. Fenne en Juliet vonden het geweldig. Grappige olifanten, baby giraffe, zebra's die je een wortel mocht geven, het aquarium. Demonstraties van brandweer spuiten. Tussendoor toch weer een paar keer spugen, maar er was zoveel ambulance personeel, er kwam direct hulp op ons af! Foto's onder bijgevoegd.

Ons vertrek had nog wel wat voeten in aarde. We hadden dus eerst besloten te gaan, Juliet superblij. Daarna werd Fenne toch weer beroerd en wilde absoluut niet meer. Juliet helemaal in tranen. Aan een meisje van vijf kun je niet uitleggen dat iets opeens toch niet meer kan, als de auto al is ingepakt en je al bijna was vertrokken. Fenne moest weer spugen, dus wij met Juliet afgesproken dat zij dan met papa naar de speeltuin mocht, maar dat wilden Fenne toen ook. Dus uiteindelijk gingen we toch...! Om negen uur waren we weer thuis, twee prinsesjes liggen in bed te dromen. Morgen zien we weer verder. Dan moeten we waarschijnlijk terug naar het ziekenhuis voor een nieuwe sonde, maar leven bij de dag hebben we vandaag op een intensieve manier toegepast!
Juliet en Fenne aapjes kijken

Onze prinses net geschminkt

tussen politie, brandweer en ambulances net buiten Artis

1 opmerking:

Anoniem zei

Blij dat jullie het leuk hebben gehad bij de Dreamnight, goed om te lezen. Dat is precies waar al die vrijwilligers het voor doen...
Ik hoop dat Fenne vandaag een beetje bij heeft kunnen komen.

Groet van zomaar 1 van de ambulance mensen die ook in Artis was....
(en nu via Twitter #dreamnight op jullie Blog terecht is gekomen)