Lief

zondag 19 juni 2011

Normaal weekend

Op zich maakte de regen niet eens zo veel uit, want we hadden niet veel plannen. Fenne was al de hele week in goede doen en dat bleef zo in het weekend. Een weekje zonder chemo doet goed!

Fenne's eetlust is nog altijd maar zozo. Er wordt iets meer gesnoept, met name perenijsjes zijn weer in trek. Af en toe eet ze een (witte) boterham en 's avonds een paar happen pasta. Drinken gaat ook maar beperkt. We houden toch voorlopig de hoeveelheid sondevoeding op 500 ml, ofwel 750 calorieen. Ze moet natuurlijk niet te zwak worden, maar ze heeft best een redelijk gewicht. Ze is niet meer zo dun als ze in februari en maart was. Ze moet na bijna 5 maanden sondevoeding het echte eten herontdekken en dat gaat wel tijd kosten. Fenne was nooit een stevig kind en at nooit al te best, dus we moeten nu ook niet te veel verwachten.

Bij ons volgende bezoek aan de oncoloog willen we gaan bespreken wanneer we onze verhuizing naar Singapore kunnen gaan plannen. Ik hoop nog altijd op eind oktober, maar realistischer is wellicht medio december. Na de chemo moet Fenne nog een keer worden geopereerd om de port-a-cath te laten verwijderen. Ook zijn er wellicht controles die we beter eerst in het AMC kunnen laten plaatsvinden. De sinterklaasperiode en Juliet's verjaardag vinden we zelf te onrustig en het zijn twee feesten die te belangrijk zijn en dus goed gevierd moeten worden. Dus we willen of ervoor of erna. Als we een beter beeld hebben van de verhuisdatum, kunnen we ook opnieuw op huizenjacht. Vanuit Randstad is er geen druk, maar zelf vind ik het perspectief om nog tot december te wachten lang duren. Ik wil JW en de meiden de stad nu wel eens laten zien!

Tegelijkertijd hebben de gebeurtenissen rondom de longfoto maar weer eens aangetoond dat we het ziekteproces stap voor stap moeten doorlopen. Te ver vooruit plannen heeft gewoon geen zin.

Al een tijd geleden hebben wij in ons blog geschreven over een doodziek tweejarig jongetje bij Fenne op de zaal. Afgelopen week is hij overleden. Zo'n verdrietig nieuws. Wat is kinderkanker toch een oneerlijke ziekte. Nog een reden om vooral heel erg dankbaar te zijn voor het goede verloop van Fenne's behandeling en in het 'nu' te leven.

Geen opmerkingen: