Lief

vrijdag 24 juni 2011

Bikkel Fenne

Het blijkt ook weer vandaag dat Fenne een enorme bikkel is. Als we haar uitleggen dat ik niet mee kan naar het ziekenhuis omdat ikzelf naar een ander ziekenhuis moet, vindt ze het prima. De routines kent ze inmiddels zo goed, dat kan ook prima alleen met papa. Fenne weet waarschijnlijk niet meer dat er ook een tijd was dat ze niet naar het ziekenhuis hoefde en geen slangetje in haar neus had. Ook voor Juliet is dat lang geleden. Tegen Juliet heb ik wel verteld dat we aan het aftellen zijn en dat Fenne straks niet meer ziek is. Een beetje voorbarig wellicht, maar Juliet heeft inmiddels een behoorlijk begrip van tijd. Wat het ook makkelijk maakt is dat de laatste kuur van Fenne valt in de laatste week van de grote vakantie. En de grote vakantie leeft erg bij Juliet. Zes weken niet naar school.....

Terug naar vandaag. Fenne ging dus redelijk onbekommerd mee. De controles van buik en longen werden weer door een nieuwe zaalarts gedaan. Wat hebben we al veel verschillende gezichten gezien. Fenne ondergaat het allemaal als een pro. Ook het aanprikken en het spuiten van de chemo in de port-a-cath is voor Fenne geen issue meer. De verpleegkundigen die dit mogen doen, zijn overigens wel vertrouwde gezichten. Fenne vraagt standaard om een extra pleister voor poppie. En die krijgt ze altijd mee. Daarna moest Fenne nog een goed uur aan het infuus om de medicijnen goed door te spoelen. Met name de dactino, een van de twee chemo's van vandaag, kan slecht zijn voor de lever als ze onvoldoende vocht binnen krijgt. Rond 1 uur waren Fenne en Jan Willem weer thuis. Fenne heeft een tijdje met mij op de bank gelegen, maar wilde absoluut mee naar de circus voorstelling op de school van Juliet. Goed voorzien van spuugbakjes en met extra anti-misselijkheidsmiddelen toegediend zijn we gewoon gegaan. Het was erg leuk en erg de moeite waard, circus Tadaa! De hele dag hadden de kinderen van alle groepen allerlei circustrucs geleerd en uiteindelijk geoefend op een act om aan de ouders te laten zien.  Juliet hoorde bij de leeuwenact en sprong door een brandende hoepel!


Zelf ben ik voorzien van anti-biotica druppels voor mijn oor. Dat moet de ontsteking verhelpen. De KNO arts was erg relaxt. Ik kan dus ook gewoon vliegen aanstaande zondag. Ik ben een week weg, eerst naar Shanghai 2 dagen en dan door naar Sydney voor 3 dagen. Een intensieve trip en een intensieve week voor JW als single dad!


De hele middag was Fenne actief en vrolijk, maar tegen zessen was het kaarsje op. Ons eten vond ze stinken en ze wilde naar bed. Boven aangekomen kwam de eerste misselijkheid eruit, dat luchtte op, want ze heeft nog redelijk wat babbels. Ze ligt nu lekker filmpjes te kijken op de ipad: koken met K3. Haar nieuwe favoriete filmpjes.  

Geen opmerkingen: