Lief

zaterdag 26 februari 2011

Taaie dag weer

Hoewel we gisteren blij waren om weer thuis te zijn en met name Fenne gelijk meer energie had, was vandaag toch weer zwaar. Vanochtend vroeg heeft Fenne nog een keer flink gespuugd, alle sondevoeding van de nacht lag er weer uit. Dit ging met zoveel geweld gepaard dat ook Juliet wakker werd. En Juliet is juist een supervaste slaper. Toen we eindelijk Fenne weer een beetje schoon hadden, vonden de dames dat ze allebei bij ons in bed moesten, maar dat was meer voor de vorm. Niemand heeft meer geslapen nadien. Om zeven uur begon de dag dan ook alweer.

Het grootste deel van de dag was Fenne humeurig en heeft een een ultra kort lontje. Juliet moet het dan ook regelmatig ontgelden. Moeilijk om uit te leggen aan een meisje van vijf dat haar zusje het echt niet zo bedoelde. Later op de dag klaarde Fenne's humeur op en zijn we ook nog door de regen naar buiten gegaan. Maar uit alles blijkt dat ze zich niet lekker voelt. Ze wil heel dichtbij ons zijn, speelt nauwelijks alleen en is snel heel erg overstuur als iets tegenzit. Het bezoekje van oma en opa en een cadeautje bij de lokale kaasboer zijn de hoogtepunten van de dag.

Eten en drinken blijven ook een groot probleem. Fenne heeft nergens zin in en als ze al iets wil neemt ze een muizehapje en dan blijft het daarbij. We gooien heel wat eten weg. Zelfs de perenijsjes en raketijsjes, tot voor kort zeker driemaal per dag een topper, wil ze niet meer. Vandaag heeft ze een paar hapjes slagroomijs gegeten (Juliet een schaal vol, dan is een ziek zusje opeens wel een voordeel), een paar hapjes eierkoek, een paar kruimels tosti, twee lepels yoghurt en een half plakje worst. Wel veel variatie dus :)! Drinken wil ze ook niet, dus we geven haar regelmatig water met ORS via de sonde. Hopelijk blijft haar vochtbalans dan nog enigszins op peil. Maandagochtend moeten we immers alweer om 8 uur aantreden voor de volgende ronde bestralingen.

Ook JW is aardig knock out van de afgelopen intensieve periode, hij heeft vandaag een deel van de dag op bed gelegen om bij te slapen, maar voelt zich niet fit. We zijn erg toe aan wat ontspanning, met even wat anders dan ziekenhuis, pillen, chemo's, zorgen over Fenne. Hoewel Fenne dus regelmatig erg boos doet tegen Juliet, die haar vaak alleen maar wil helpen, mist ze Juliet ook duidelijk heel erg. Vrijdagavond was ons plan dat ik Fenne naar bed zou brengen en Jan Willem Juliet zou halen bij tante Esther. Jan Willem en Juliet kwamen dan ook fluisterend binnen, denkend dat Fenne al hoog en breed zou slapen, maar niets was minder waar. Fenne wilde absoluut niet slapen voordat ze Juliet had gezien. Heel blij stond ze dan ook te stralen boven aan de trap. Ze wilde van alles vertellen, maar kwam bijna niet uit haar woorden van enthousiasme. Heel erg schattig.

Geen opmerkingen: