Lief

woensdag 23 februari 2011

Nog niet veel verbetering

Na een onrustige nacht moesten Sandra en Fenne zich vanochtend om acht uur weer in het ziekenhuis melden voor de tweede ronde radiotherapie. Fenne nog steeds niet echt fit, een aanblik waar de dokter van de radiotherapie ook wel enigszins schrok. Als ze niet genoeg vocht binnenkrijgt is het risico dat ze uitdroogt en moet ze wellicht worden opgenomen. Enfin, vandaag nog maar even aankijken was de conclusie en eerst de bestraling. Dit ging gelukkig veel sneller dan gisteren (iedereen en alles was goed voorbereid) en toen Fenne weer uit de narcose was ontwaakt konden Sandra en Fenne zo rond tien uur weer huiswaarts keren. Bij thuiskomst Sandra ook zwaar ziek en direct door naar bed. Juliet werd om elf uur opgehaald door tante Wil, waar ze een lekker een dagje mag spelen en kon ik (Jan Willem) mij volledig wijden aan het verzorgen van de zieken. Beide dames slapen veel en zijn echt niet lekker. Om bij Fenne het vocht toch enigszins op peil te houden geef ik haar regelmatig water via de sonde. Toen dat goed ging ook de sondevoeding maar weer voorzichtig geprobeerd, met helaas een minder goed resultaat. Fenne moest vrij snel weer spugen en toen ook een tweede poging mislukte dit maar weer gestaakt.
Dit is de situatie van nu, Fenne ziek op de bank, Sandra ziek in bed, Juliet nog lekker aan het spelen terwijl het buiten begint te sneeuwen. Hopelijk morgen beter nieuws.

Helaas bleef het daar nog niet bij. Na overleg met het ziekenhuis zijn Jan Willem en Fenne net naar het ziekenhuis vertrokken. De kinderartsen wilden haar toch graag zien. Gelijk maar koffertjes ingepakt, want dat wordt waarschijnlijk daar overnachten.

Geen opmerkingen: