Lief

donderdag 24 februari 2011

Hotel AMC

Gisteravond dus onverwacht toch naar het AMC. Na controle door de dienstdoende kinderarts op de spoedeisende hulp, was het besluit snel genomen: opname dus. Het duurde even voor er een plekje voor haar gevonden was en na F8 Noord en G8 Zuid, werd het deze keer H8 Noord, een voor ons nog onbekende vleugel van het hotel AMC. We kregen een tweepersoonskamer dus dat viel mee. Fenne aan het infuus om haar vochtgehalte weer wat op peil te brengen en toen we goed geinstalleerd waren wilde ze direct slapen. De nacht verliep relatief rustig, los van de reguliere controles om twaalf en zes uur en het gesnurk van de buurman.
's Ochtends stond weer de radiotherapie op het programma en de artsen van radiotherapie waren ook niet geheel verbaasd dat Fenne op een ziekenhuisbedje kwam aangereden. Ze had er gisteren toch ook al niet zo heel fris uitgezien blijkbaar. De narcose en bestraling verliepen soepel en toen ze weer bij was gekomen op de high care, konden we terug naar de zaal. Daar wilde Fenne wel wat kleinigheden eten en werd ook weer een voorzichtig begin met de sondevoeding gemaakt. Fenne nog wel erg humeurig, maar niet meer zo'n dood vogeltje als gisteren. Aarzelend goed nieuws dus. Later op de middag moest Fenne toch weer spugen en omdat het met zoveel geweld ging kwam tot overmaat van ramp de sonde er ook mee uit. Weer terug bij af dus. Enfin, de sonde opnieuw ingebracht en toch maar weer voorzichtig wat voeding naar binnen. Hopen dat het nu goed gaat, zodat we na een nachtje slapen, radiotherapie en chemo met z'n allen morgen naar huis kunnen. Arme Fenne, wat doet ze het goed, maar ze krijgt het niet cadeau......

1 opmerking:

Familie Ganzeboom zei

Vanmiddag met de meisjes hier nog jullie blog bekeken. Amélie en Carlijn waren weer onder de indruk en stelden alleen maar waarom-vragen. Waarom heeft ze een slangetje? Waarom moet ze spugen? Waarom is ze dan ziek?
Nu dit lezende, kunnen we eigenlijk alleen maar hetzelfde zeggen: Waarom, waarom? Ze krijgt het zeker niet cadeau ...
Met een nog diepere buiging dan voorheen voor jullie doorzettingsvermogens: petje af!
Sterkte,

Laura, Carlijn, Amélie,Simone en Ronald