Lief

donderdag 17 februari 2011

Morgen de port-a-cath en de triple

Vandaag ging het weer super met Fenne. Thema pop en ziekenhuis blijft favoriete spelletje. Tijdens het lezen van het verhaaltje van Nijntje in het ziekenhuis (Juliet kan het inmiddels ook bijna letterlijk opzeggen) was ze nog bezig met mij een prikje geven en in mijn mond kijken (heel onhandig tijdens het voorlezen), maar eenmaal in bed viel ze direct in slaap. Ze had de hele dag druk ook weer zo druk gespeeld.

Morgen een ziekenhuis dag. Om kwart voor acht gaan Jan Willem en Fenne zich melden voor de operatie voor de port-a-cath. We zijn benieuwd hoe lang we deze keer moeten wachten...
Als Fenne weer wakker is dan krijgt ze weer een chemo kuur, nummer 2 uit de reeks van 26. Deze keer een triple kuur. De vincristine die middels een shotje gegeven wordt, de dactinomycine waarvoor Fenne ook een significante hoeveelheid vocht moet krijgen toegediend en als nieuwe variant Doxorubicin. Deze laatste chemo moet gedurende 6 uur inlopen via het infuus en heeft als ernstigste bijwerking aantasting van de hartfunctie. Vandaar de hart echo vorige week. Ook kunnen we verwachten dat Fenne van de laatste chemo zieker wordt dan van de andere twee. We wachten het maar af, inmiddels weten we natuurlijk dat Fen een sterk gestel heeft, want menig ander kind wordt ook van die eerste twee kuren goed ziek. 

Morgen dus wel weer een nachtje slapen in het ziekenhuis. Als ik Juliet weg heb gebracht naar een verjaardagsfeestje, ga ik ook naar het ziekenhuis en zal daar bij Fenne blijven slapen.

Geen opmerkingen: