Lief

dinsdag 8 februari 2011

Even pauze

Niet te geloven dat Fenne nog maar een week geleden een zware operatie heeft gehad, als je haar nu zo door het huis ziet dartelen. Ze is heel vrolijk, vol levenslust en wil ook van alles ondernemen. Ook met het bezoek, speelt ze er vrolijk op los. Ziekenhuisje spelen is wel het thema van de afgelopen weken. De poppies liggen op geimproviseerde bedden en moeten behandeling na behandeling ondergaan. De poppies hoor je niet klagen, maar ze worden dan ook liefdevol verzorgd door Fenne en Juliet
Tegen de pijn die Fenne toch nog wel heeft, krijgt ze een pilletje in mijn mond zoals ze dat noemt, wat in werkelijkheid een paracetamolletje is, maar dat is het dan ook. "Kleine" problemen blijven er ook nog wel. Zo wil Fenne nog steeds niet alleen slapen, is ze 's nachts erg onrustig en was vannacht de sonde weer deels uitgegaan, zodat we om twee uur aan de slag moesten om deze er weer terug in te plaatsen. Gelukkig waren we beter voorbereid dan de vorige keer en lukte het ondanks hevige protesten van Fenne toch goed om de sonde terug te plaatsen en kon de voeding door blijven lopen, zodat een extra ritje naar het ziekenhuis ons bespaard bleef.
We hebben vandaag ook contact gehad met de behandelend arts van Fenne en moeten ons donderdag weer melden bij het AMC voor het vervolg. Het is nog niet zeker of de uitslag van de biopt (het weefsel dat is afgenomen tijdens de operatie en onderzocht wordt op kwaadaardige cellen) er dan ook al is. Dit is namelijk bepalend voor de intensiteit en duur van het vervolgtraject, maar dat er chemo volgt is zeker en daar wil de arts dan ook vrijdag of uiterlijk maandag een begin mee maken. De uitslag van de laatste longfoto's hebben we al wel, en dat ziet er in ieder geval goed uit (d.w.z. geen uitzaaiingen). Nu dus even een paar dagen genieten van de betrekkelijke rust.

Geen opmerkingen: