Lief

donderdag 6 januari 2011

Morgen weer spannende dag

Vandaag startte heel goed, Fenne was erg vrolijk, at zo waar een hele eierkoek, had veel praatjes.
Aan het einde van de ochtend liep helaas de koorts toch weer op. Na overleg met de huisarts en oncoloog besloten om alsnog het bloedonderzoek te doen dat we 's ochtends eerst hadden uitgesteld omdat het zo goed met haar ging. Bloedonderzoek kon gelukkig bij het AMC. Eerst naar het lab, toen toch een brief ophalen op de afdeling oncologie, ander gebouw, achtste verdieping, hele trage liften, terug naar het lab. Toen ging het wel snel. Kinderen krijgen altijd voorrang en de dame die prikte was zo onder de indruk van Fenne's huilen, dat we prompt 3 stempels op de ezeltje prik kaart kregen en ook nog een kraal voor aan de kanjerketting.
Toen ruim een uur wachten op de uitslag. Heen en weer gelopen tussen de twee gebouwen voor een beetje tijdverdrijf. Fenne maar weer getrakteerd op een ijsje. Weer terug naar de kinder polikliniek waar onze arts ook spreekuur hield. Een ruimte zonder bereik voor mobiele telefoon. Heel erg voor verslaafden als ik.
Gelukkig waren de bloedwaarden goed, dus ze heeft nog geen verminderde weerstand en hoeft dus ook nog niet aan de anti-biotica om de infectie te bestrijden die de koorts veroorzaakt. Wel had ze een te laag ijzergehalte, dus morgen krijgt ze behalve de chemo ook bloed. Moeten we toch weer langer in het ziekenhuis bivakkeren. Anders had ze na de shot chemo direct weer naar huis gemogen.

Geen opmerkingen: