Lief

woensdag 19 januari 2011

Ballet

Het nieuwtje van de dag is de balletles van Juliet. Omdat we nu toch langer in Nederland blijven, hebben we Juliet alsnog opgegeven voor ballet. Ze kon direct terecht en had er veel zin in. Toen we eenmaal daar waren, werd Juliet toch Juliet en moest ze echt over een hoge mentale drempel stappen om met de juf mee te gaan. Ze deed het toch en vond het achteraf heel leuk. Hoewel ze vooral veel heeft gekeken en minder bewogen. Maar vooral de roze balletpakjes stonden haar erg aan denken wij. En de schattige ballet rokjes die de meisjes droegen. Nu maar eens kijken of ze volgende week ook echt mee gaat doen.

Later thuis ging ze samen met Fenne de balletles naspelen. Jammer dat Fenne niet zo goed wilde luisteren en liever met de kassa speelde. Dat was wel het meest actieve moment van Fenne's dag. Ze moest duidelijk bijkomen van alle inspanningen van gisteren en heeft veel teletubbies gekeken. Ze wilde zelfs niet mee naar school 's ochtends en dat komt bijna nooit voor.

Toen om 5 uur de thuiszorg weer voor de deur stond voor de laatste ronde instructies over de sonde-voeding kroop Fenne weer snel bij mij op schoot: "mama, dat doet echt au, echt au". Minder hartverscheurend dan het lijkt, want de sondevoeding aankoppelen doet geen pijn. Ze wil gewoon zo min mogelijk gehannes aan haar. Vanaf nu is Jan Willem erkend thuisverzorger met als specialisme sondevoeding en pompen. We mogen verder zonder de dagelijkse bezoekjes van de thuiszorg. Erg fijn.

Afgelopen nacht gaf de pomp overigens wel gedoe. Fenne had de slang in haar slaap bekneld en daardoor ging het alarm af. Gelukkig sliep Fenne door, maar wij waren natuurlijk weer klaar wakker. Een nachtje doorslapen zou ondertussen best eens fijn zijn. Een andere kleine wens die ik momenteel heb, is dat de griep ons vieren overslaat dit jaar, ik vind dat we dat best verdienen!

Geen opmerkingen: