Lief

woensdag 12 januari 2011

Dieet

Fenne's eetlust en energieniveau zijn weer behoorlijk opgekrikt. De TV verslaving van de afgelopen weken is voorbij, de TV moet nog wel aan, maar ze kijkt nauwelijks. Alleen na de lunch samen met papa op de bank nog wel even stil gezeten, maar de rest van de dag actief gespeeld. Met de poppen en beren, naar de 'creche', naar de dokter. Allemaal een prikje. Allemaal hun buik laten voelen. Allemaal bloeddruk opmeten. Schattig om te zien en ook heel goed om te zien, want dit is deel van haar verwerking van wat er de afgelopen tijd is gebeurd.
Vandaag ook heel veel wandelingetjes naar de de koelkast en de voorraadkast. We hebben niet eens bijgehouden hoeveel ze heeft gegeten. De lijst zou te lang worden. Boterhammen met appelstroop, beschuiten met muisjes (nieuwe verslaving), plakjes osseworst, veel snoepjes.
Vorige week in het ziekenhuis hebben we een gesprek gehad met een dietiste om te bespreken wat ze eigenlijk binnen zou moeten krijgen. Tot gisteren was dat een probleem, nu niet meer. Goede tips die we kregen: volle melk ipv halfvolle melk, slagroom en roomijs, scheut kookroom door sauzen, kaas, worst, vlees. Lekker laten snacken en snoepen, de hele dag door.
Hoe we van dat laatste ooit weer afkomen wordt nog wel puntje van aandacht. Net zoals het afleren van het slapen in ons bed (heel herkenbaar volgens alle experts, want ze zoekt geborgenheid).

Morgen hopelijk weer zo'n dag!

1 opmerking:

Unknown zei

Wat fijn voor jullie dat ze weer goed is gaan eten, zal een hele geruststelling zijn dus maar hopen dat ze lekker door blijft snaaien :-)
groetjes, Mijke