Lief

zondag 10 april 2011

Normale week

We hebben een goede week gehad. Iedereen weer in zijn normale ritme. Juliet naar school en spelen met vriendjes, Fenne naar de peuterspeelzaal en aan het spelen met JW, ik naar het werk, JW (als hij niet door Fenne wordt beziggehouden) aan het sporten, naar gitaarles en veel oefenen met de gitaar. Geen medische handelingen, behalve bloedprikken op donderdag. Gelukkig waren Fenne's bloedwaarden nog goed genoeg en zit ze niet in aplasie. Geen stress dus over het verkoudheidsvirus dat hier in huis rond waart. Alleen haar HB blijft geleidelijk zakken en nadert de kritische ondergrens van 5. Omdat we nu 2 weken geen chemo hebben, trekt het HB hopelijk ook wat bij. Ze ziet nog altijd witjes, slaapt 's ochtends iets langer, heeft regelmatig instort momenten, maar over het algemeen is ze in goede doen. Komende week ook alleen bloedprikken en geen chemo. Zo kruipen we langzaamaan richting een belangrijk moment op onze chemo kaart: de 'halverwege' mijlpaal!
Een andere belangrijke mijlpaal van deze week was de eerste zwemles van Juliet. Donderdagmiddag was het zover. Nog niet zo'n groot succes, ze vindt het water nog voornamelijk eng, maar het groepje is klein en de zwemleraren geduldig. Vandaag zijn we met z'n allen gaan oefenen, dat gaat gelukkig wel steeds beter.
Groot gespreksonderwerp aan tafel is de komende verjaardag van Fenne. Ze weet dat ze 3 wordt, en ze  herkent het cijfer 3 nu heel goed. Ook tellen en de kleuren gaan steeds beter. Het is net alsof ze enorme inhaalslag aan het maken is. Ook praat ze volop met veel nieuwe woorden.

Komende week ga ik voor het eerst naar Singapore. Het plan is om langzaam mijn kennis over de regio op te bouwen, door regelmatig een paar dagen op reis te gaan. Uiteindelijk zou ik dan in het najaar echt in mijn functie kunnen starten. JW staat er dus alleen voor vanaf maandagavond!

Geen opmerkingen: