Lief

zondag 17 juli 2011

Het gaat goed

Alleen een korte update, want dit weekend is totaal anders geworden dan verwacht. In positieve zin. Fenne heeft vrijdagmiddag veel geslapen, maar eigenlijk hebben we het hele weekend niet aan haar gemerkt dat ze afgelopen vrijdag een redelijk zware kuur heeft gekregen. Zaterdag was de eetlust eerst minimaal, dus we hebben nog 1 keer zofran gegeven. Een zetpilletje tegen de misselijkheid weigerde ze resoluut.

's Ochtends (toen het nog niet regende) hebben de meiden een stukje gestept. Fenne gaat wel langzaam, stopt veel, maar ze doet het wel. 's Middags alleen even een rondje langs de winkels in het dorp. En weer loopt ze bijna alles. Vandaag ons standaard rondje langs de Vecht. De buggy is veel leeg. Fenne wil zelf lopen. Heel normaal gedrag voor een peuter, maar niet voor die van ons. Ze heeft maanden in de buggy gezeten en taalde er niet naar om zelf te lopen. We zijn apetrots op haar.

Vanmiddag ook nog even bij opa en oma op bezoek. En weer is Fenne fanatiek aan het meespelen. Verstoppertje, als een echte peuter van te voren alvast vertellen waar ze zich gaat verstoppen. Op haar verstopplek zitten met haar ogen dicht. Als zij ons niet ziet, zien we haar ook niet. Peuterlogica. Ook Juliet gaat mee in deze logica en verraadt haar niet.

Al met al een heel NORMAAL weekend, dit geeft een enorm positief gevoel. Zo kunnen we de laatste loodjes goed aan. Zo zie je maar, vorige week had ik het er nog zo zwaar mee. Een achtbaan van emoties blijft het.

1 opmerking:

Liesbeth van der Veen zei

Van een collega hoorde ik dat Fenne ziek was. Per toeval kom ik jullie site tegen vandaag. Wat een heftig verhaal. Met kippenvel heb ik zitten lezen. Ik heb enorm bewondering voor de kracht en positiviteit die jullie samen uitstralen. Wat moet het vreselijk zijn dit door te maken; de onzekerheid, de constante ziekenhuisbezoeken, de pijn, maar ook de zorg voor haar grote zus die gewoon door moet gaan.... Ik wens jullie alle kracht toe de komende tijd.
Met vriendelijke groeten,
Liesbeth van der Veen
(Verpleegkundige consultatiebureau Maarssen)