Lief

donderdag 21 juli 2011

Fenne blijft ons verbazen

In ons vorige blog schreven we al dat het onverwacht zo goed ging met Fenne afgelopen weekend na de chemo kuur. Dat is zo gebleven. De hele week was Fenne vol energie en actie. In tegenstelling tot de afgelopen maanden, ligt ze bijna niet meer op de bank om 'even lekker te liggen' zoals zij dan zegt. En als ze al gaat liggen is het ultrakort. De TV is veel uit de gratie en zelfs de i-pad wordt minder aangeraakt. Het feit dat Juliet de hele dag thuis is, helpt hierbij vast ook. Zo'n grote zus die allerlei interessante spelletjes verzint, daar wil je natuurlijk niets van missen. Ook de nachten zijn inmiddels al een tijdje beter. Fenne slaapt weer door en in haar eigen bed. De nachtmerries lijken voorbij en als ze ons al roept is het voor normaal peuterleed. De speen of knuffel zijn kwijt.

Deze week veel vakantie-activiteiten. Een bezoekje aan Kidzcity, zwemmen (wel twee keer) en vandaag een bezoekje aan mijn werk. Kon ik de meiden showen aan alle collega's die zo met ons mee hebben geleefd de afgelopen zeven maanden.

Vandaag ook een bezoekje aan de contactlenzen specialist. Fenne's lens moest worden gecontroleerd. Ze heeft nog altijd een lens +17 in haar linkeroog, maar de testen van een paar weken geleden hebben aangetoond dat ze waarschijnlijk maar 15-20% zicht heeft in haar slechte oog. Ondanks al het eindeloze afplakken van haar goede oog. Vaak zwaar tegen de zin van Fenne. Haar goede oog is gewoon te goed volgens de oogarts en compenseert het slechte oog volledig. Echt zeker weten doen we het pas als Fenne nog wat ouder is en ze zelf beter kan vertellen wat ze wel en niet ziet. De contactlens in en uit doen gaat eindelijk redelijk soepel. Ook dat heeft ons al heel wat strijd gekost. Er staat Fenne nog een correctieve operatie te wachten als ze iets ouder is. Haar oogstand is nog altijd niet recht.

Morgen naar het AMC, de chemo caspers moeten weer aan het werk!

Geen opmerkingen: