Lief

zaterdag 28 april 2012

Nieuwe oogarts

Na ons eerst bezoek aan een oogarts hier in Singapore zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe arts. We vonden het moeilijk om een goed overleg op gang te krijgen over hoe nu verder. Ook het advies voor een bi-focale bril voor Fenne snapten we niet goed. Na enig speurwerk en met behulp van onze huisartsen praktijk zijn we naar een nieuwe kliniek gegaan. Gevestigd in een van de duurdere winkelcentra van de stad. Dus met navenante prijzen. Maar wel veel fijner. Ook weer uitgebreide onderzoeken om vast te stellen wat Fenne wel ziet en niet ziet. Erg vermoeiend voor Fenne, maar ook niet zo heel relevant vind ik zelf. Pas zodra ze zelf kan lezen kunnen we echt goed vast stellen wat de juiste sterkte is. Tot die tijd blijft het een beetje gokken. Nieuw bij de testen deze keer waren kleur en diepte testjes. De kleuren vormden geen probleem, maar het 3D zicht was duidelijk heel beperkt.

Daarna uitvoerig overleg over hoe nu verder. Welke sterkte. Wel of niet een bril. Hoeveel uur afplakken. Per saldo is de conclusie dat de lenssterkte ongewijzigd blijft. Het afplakken ongewijzigd blijft. En dat na een bezoek van 3 uur......

De bifocale bril zag deze oogarts ook niet zitten (veel te ingewikkeld om goed te gebruiken voor een 4-jarige), dus Fenne krijgt nu een leesbril voor als haar goede oog is afgeplakt. We moeten toch weer meer gedisciplineerd blijven met het afplakken, maar meer uren zag de oogarts niet iets extra's opleveren. Als haar oog niet verder verbeterd, want het zicht is al een hele tijd heel stabiel rond de 20%, kunnen we langzaam gaan afbouwen met afplakken. Helaas is het heel moeilijk om hier in Singapore aan de goede lenzen te komen. Levertijd 1 tot 2 maanden. Gelukkig kan onze oude contactlenzen de lenzen opsturen en hebben we ze toch iets sneller. Want we zijn weer hard door onze vooraad lenzen heen gegaan. Eentje kwijtgeraak. Eentje leverde een ontstoken oog op. Heel wat gehannes dus.

Geen opmerkingen: