Lief

zaterdag 14 april 2012

Hoera, 4 jaar!


Al weken onderwerp van gesprek en nu was het eindelijk zo ver. Fenne's verjaardag. Enorm naar uitgekeken door beide dames. En ons natuurlijk. Het eerste wat Fenne 's ochtends zei: slingers! Bij een verjaardag horen slingers, die moeten we gaan ophangen. Helemaal blij was ze toen ze beneden kwam dat de slingers al hingen! En de cadeaus stonden al klaar. Van ons, van Juliet, van Bernalyn. En natuurlijk van opa en oma. Klein beetje teleurstelling dat er geen andere mensen zouden komen. Want bij een verjaardag hoort veel bezoek en ze had zich niet gerealiseerd dat dat bezoek niet zou komen. Maar daar zette ze zich snel overheen. Gauw nog even de verjaardagskroon van school erbij en toen was het plaatje compleet. Ook naar de bakker bleef de muts op. Gezellig samen verjaardagstaart uitkiezen. Chocolade en een cake voor Juliet.

Een emotionele start van de dag voor ons. Kleine meisjes worden groot. Maar dat dit kleine meisje groot kan worden was een jaar geleden helemaal niet vanzelfsprekend. En nog giert de angst soms knetterhard binnen. Als ze veel moe is. Hangerig is. Als ze aan het hoesten is. Helaas het patroon van de afgelopen dagen. Ze ziet er verder heel goed uit en ontwikkelt zich enorm. Dus echte twijfel hebben we niet, maar ik ben toch blij dat de volgende controle datum er weer aan zit te komen. Want dan volgt hopelijk weer de geruststelling dat het echt nog altijd helemaal goed zit met haar.

Vandaag een rustiger dagje. 's Ochtends vroeg eerst opa en oma naar het vliegveld gebracht voor hun rondreis door Maleisië en 's middags op jacht naar een feestwinkel en bakproducten. Volgende week zaterdag is Fenne's kinderfeestje. Hoewel ik via een collega een geweldige adres door heb gekregen voor verjaardagstaarten, gaan we toch zelf bakken. De prijzen van de taartenwinkel waren wel heel absurd.
Singapore is altijd wel duur, maar dit ging nergens over. Hoewel ik druk ben met het verzinnen van spelletjes, heeft Fenne maar één zorg. Weten de kindjes wel dat ze een cadeautje mee moeten nemen voor haar???



1 opmerking:

Sandra zei

Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter Fenne. Ik hoop dat er voor haar nog heel veel mooie jaren in het verschiet liggen en dat dit in goede gezondheid mag zijn.