Lief

vrijdag 2 september 2011

Tranen van blijdschap

Vandaag dan eindelijk het verlossende woord. De echo is nogmaals bestudeerd en besproken en de onregelmatigheden die te zien zijn, hebben echt te maken met de operatie. De oncoloog benadrukt nogmaals dat hij er zeker van is. En dat doen ze niet zo snel, er wordt vaak een slag om de arm gehouden, maar nu dus niet!

Wat een enorme opluchting. In tegenstelling tot afgelopen maandag zijn we nu echt blij en valt er gelijk heel veel spanning weg. In tegenstelling tot afgelopen maandag hebben we ook de neiging om het goede nieuws met iedereen te delen. Ook willekeurige voorbijgangers op straat mogen het horen. Fenne is weer beter! Ik weet niet of ze medisch ook al officieel genezen is, wellicht is ze dat in de wereld van de kinderoncologie pas na vijf jaar, maar voor ons voelt ze genezen. Ze is kankervrij.

Nu kunnen we echt verder en langzamerhand de intensieve acht maanden achter ons laten, waarin het ziekenhuis ons leven dicteerde. Er staan uiteraard de nodige afspraken alweer klaar. De chirurg, voor het verwijderen van de port-a-cath, de oncoloog voor de overdacht van Fenne's dossier naar de nieuwe artsen die we nog moeten zoeken, de volgende controles over drie maanden. Met een extra echo in het schema om ons nogmaals gerust te stellen dat ze helemaal ok is. Geen woekering van kankercellen in haar buik. Dat zal dan wel weer heel spannend worden, maar voorlopig geen zorgen hierover en lekker ons gewone leven leiden.

In de loop van de middag raken JW en ik helemaal uitgeput, totaal moe en afgedraaid. Dat is wat spanning met je doet. Ook Fenne is niet in heel goede doen vandaag. Ze valt veel en huilt veel. Ze ligt nu ook lekker al op bed. Hopelijk slaapt ze snel. Maar vandaag is die moeheid niet erg. Want Fenne is weer beter!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat geweldig om te lezen!!
een willekeurig voorbijganger (Wil van der Meer)

Els zei

GEFELICITEERD! Geweldig nieuws. Ben heel blij voor jullie. Wat een last valt er dan val je af. Kan me voorstellen dat jullie er nu even helemaal doorheen zitten qua energie, maar dat zal vast snel herstellen.

Geniet van elkaar!

Els Boter

Anoniem zei

Wat een fantastisch nieuws voor jullie!

Paul van der Veen zei

Hallo Jan Willem en Sandra,

Kwam via Gans op jullie blog, en val meteen met mijn neus in de boter, fantastisch nieuws, dat zal een hele opluchting zijn na een zware 8 maanden!

Geniet ervan, het echte besef zal misschien pas over een tijdje komen, maar beter nieuws dan dit is er niet!

Groeten, Paul

Anoniem zei

Jan Willem en Sandra,

Via Ronald had ik het vreselijke nieuws gehoord, en wat fijn dat alles weer goed is! Deze zware maanden zijn nu voorbij, geniet ervan met z'n vieren, dat hebben jullie helemaal verdiend!

Hartelijke groet,
Annemarie

Anoniem zei

Jaaaaaaaa joepie!!!
Helemaal super!!
Ben zo blij voor jullie!!
Dikke knuffels van Klaas,Sien&Angie

Anoniem zei

lieve Fenne, Juliet, Sandra en Jan Willem,
helemaal TOP, gefeliciteerd met dit goeie nieuws!! Wij zijn super blij voor jullie!
groetjes en heel veel liefs,
Stefan en Margot

Anoniem zei

Wat ontzettend fijn voor jullie mooie meid en voor jullie als lieve papa, mama en zus.

Anoniem zei

Wat heerlijk om dit goede nieuws te lezen na al die maanden van spanning.
Ik ben heel erg blij voor jullie.
Groetjes Sandra Roerdink