Lief

vrijdag 27 mei 2011

Dolle dingen dag

Vandaag de dolle dingen dag. Een dagje uit met de families van kinderoncologie van het AMC en een aantal andere kinderziekenhuizen. Omdat wij aansluitend doorgaan naar Zeeland gaan we met eigen auto en niet met de bus vanaf het ziekenhuis. 's Ochtends begint de dag slecht. Jan Willem haalt mijn auto op, die notabene bij de kerk staat geparkeerd, en ziet een kapot getrapte buitenspiegel en een kapotte ruitenwisser. Zo kunnen we niet op pad, dus we vertrekken met enige vertraging. Wat is het toch triest dat zoiets gebeurt. Het is maar blik, maar het betekent wel een extra ritje naar het schadebedrijf en als wij geen 2 auto's hadden gehad ook direct een streep door onze plannen voor het weekend.
Bij duinrell aangekomen, krijgen we een tasje met allerlei lekkers en een T-shirt voor de meiden. We worden bovendien ontvangen met koffie met wat lekkers. Daarna kan iedereen op eigen gelegenheid het park in. We zoeken alle attracties op die de meiden aandurven. De treinen, de monorail, voorstellingen, de speeltuin met een grote glijbaan, het reuzenrad. Iets te hoog voor mijn hoogtevrees dus bij het tweede rondje stap ik uit. We krijgen ook nog frietjes. Wat een verwennerij. Een heel ontspannen dag en tussen alle schoolreisjes vallen de kindjes met sondes en kale koppies eigenlijk nauwelijks op. Er zijn natuurlijk ook veel broertjes en zusjes mee, zodat lang niet iedereen in een oranje T-shirt er ziek uit ziet. Wel fijn om je normaal te voelen en gewoon onderdeel van een groep. We hebben ons al wel meer aangestaard gevoeld. Hoewel we daar inmiddels wel vrij goed tegen kunnen en het minder merken.

Rond half vier vertrekken we naar Zeeland. Ook vanuit Wassenaar is het nog best een eind rijden. Op een goed moment slapen alledrie de dames terwijl JW ons door de files loodst.

Vanavond zijn we volgens vaste prik naar Koos Konijn geweest. De leden van het animatie team herkennen ons al, dus Fenne mag als eerste knuffelen met Koos. Juliet danst fanatiek mee en staat met haar neus vooraan. Terug bij het huisje wordt er nog even gefietst. Juliet zonder zijwieltjes. Het gaat heel goed. Nu liggen de meiden samen in het stapelbed. Morgen uitslapen?


Geen opmerkingen: